ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2016

     2016F0001

 

Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του συλλόγου η ετήσια ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ των μελών του Συλλόγου ΝΙΓΡΙΤΙΝΩΝ και ΒΙΣΑΛΤΙΝΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ για την πραγματοποίηση των αρχαιρεσιών του Συλλόγου και την τελετή κοπής της Βασιλόπιτας.

01

Η προσέλευση των μελών, ήταν ικανοποιητική και ιδιαίτερα θερμή, παρά του ότι πραγματοποιήθηκε και αυτή τη χρονιά μέσα στη βαριά σκιά της τρέχουσας οικονομικής κρίσης. Ο χώρος των γραφείων του συλλόγου μας έμοιαζε με μια παρέα Νιγριτινών, που τα μέλη της επικοινώνησαν με το γνωστό Νιγριτινό  χιούμορ, τις  πιπεράτες ιστορίες και τα πειράγματα στην τοπική μας διάλεκτο. Στιγμές που τονώνουν τη μνήμη της καταγωγής μας και τη διατήρηση της ταυτότητάς μας.

02

Στην αρχή ο Πρόεδρος, Καθηγητής Μιλτιάδης Ι. Καραγιάννης, απηύθυνε χαιρετισμό και ευχές στα παραβρισκόμενα μέλη για ένα χαρούμενο ειρηνικό και ελπιδοφόρο Νέο Χρόνο 2016. Ευχαρίστησε τα μέλη του Δ.Σ. και όλα τα μέλη που στηρίζουν το Σύλλογο αφιερώνοντας μέρος του χρόνου τους για τη συμμετοχή τους στις δραστηριότητές του.

03

Επίσης αναφέρθηκε στις Κυρίες που πάντα βοηθούν στην επιτυχία των εκδηλώσεων και ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Βικτωρία Μαλιαμάνη,  την Θεοδοσία Καραγιάννη, την Αλίκη και Ασημίνα Υφαντούδα και την Πελαγία Χατζηθωμά και άλλες Κυρίες  για τη συνεχή και αδιάλειπτη προσφορά τους .

04

Α) Οι Αρχαιρεσίες

α) Της εορταστικής εκδήλωσης προηγήθηκαν ο απολογισμός της προηγούμενης περιόδου και οι αρχαιρεσίες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Στον απολογισμό των δραστηριοτήτων που έκανε ο Πρόεδρος περιλαμβάνονται το σκέλος των εσόδων, το σκέλος των εξόδων, ο ισολογισμός και ο προϋπολογισμός του τρέχοντος έτους.

β) Πολιτιστικές εκδηλώσεις:

Τα πολιτιστικά δρώμενα του Διοικητικού Συμβουλίου περιλάμβαναν, τον ετήσιο χορό στη μνήμη της απελευθέρωσης της Νιγρίτας το 1913, τη γιορτή της «Γίδας» και την οργάνωση της εκδήλωσης για να τιμηθεί το επιστημονικό και κοινωνικό έργο το συμπολίτη μας Ιατρού Αθανασίου Αβραμίδη και η διάλεξη του Ιστορικού Θωμά Πέννα με θέμα; . «Νιγρίτα 1912-1913- Δύο Απελευθερώσεις και μία Νικηφόρα Απόκρουση σε Οκτώ Μήνες.

 Οι εκδηλώσεις αυτές κοινοποιήθηκαν με δελτία τύπου που δημοσιεύθηκαν σε εφημερίδες της Νιγρίτας.

Κατά την Θητεία του απερχομένου Διοικητικού Συμβουλίου έγινε και η τακτοποίηση όλων των εκκρεμοτήτων του Συλλόγου με την εφορία ώστε να απαλλαγεί ο Σύλλογος από τον ΕΝΦΙΑ και να διορθωθεί το ποσό που καταβάλλεται για Δημοτικό φόρο

Δυστυχώς δεν πραγματοποιήθηκαν εκδρομές κατά την θητεία του αποχωρούντος Διοικητικού Συμβουλίου..

Το Εποπτικό Συμβούλιο κατά τον έλεγχο που έγινε διαπίστωσε  ότι όλες οι πράξεις του Δ.Σ. έγιναν νομότυπα και σύμφωνα με το καταστατικό. Οι αποφάσεις καταχωρήθηκαν στα σχετικά βιβλία, στο βιβλίο του ταμείου έχουν καταχωρηθεί λεπτομερώς όλα τα έσοδα και έξοδα και στο αρχείο του Συλλόγου τηρούνται όλα τα σχετικά παραστατικά.

Ακολούθησε ο οικονομικός απολογισμός από την ελεγκτική επιτροπή, η οποία εισηγήθηκε στην Γενική Συνέλευση την απαλλαγή του απερχομένου ΔΣ από κάθε ευθύνη. Στη συνέχεια έγιναν οι αρχαιρεσίες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Β) Κοπή βασιλόπιτας  στο Σύλλογο Νιγριτινών και Βισαλτινών Αττικής

Έγινε η κοπή της Πίτας με τον παραδοσιακό τρόπο και οι παρευρισκόμενοι γεύτηκαν παραδοσιακά  εδέσματα και ποτά, που προσφέρθηκαν από Κυρίες μέλη του Συλλόγου και  τη νόστιμη Βασιλόπιτα της Κυρίας Βικτωρίας Μαλιαμάνη. Το νόμισμα έπεσε στην Κα Ευφροσύνη Σάλιου η οποί κέρδισε μία φρυγανιέρα προσφορά του Συλλόγου μας.   

Γ) Κατανομή αρμοδιοτήτων στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου

Στην 1η Φεβρουαρίου 2016, το νεοεκλεγέν ΔΣ συνήλθε στην πρώτη του συνεδρίαση και προέβη στην κατανομή των αρμοδιοτήτων. Το νέο ΔΣ έχει ως εξής:

Διοικητικό Συμβούλιο:                                            Αναπληρωματικά Μέλη

Καραγιάννης Μιλτιάδης....Πρόεδρος                         Κατσέλας Σπύρος

Μαλιαμάνης Αστέριος.......Αντιπρόεδρος                  Βλαχόπουλος Θεοδόσιος

Καραγιάννης Ιωάννης…....Γεν. Γραμματέας            Φράγκος Σπύρος

Υφαντούδας Αθανάσιος....Ταμίας

Θηλυκός Δημήτριος……  Μέλος                              Εξελικτική επιτροπή:

Καραγιάννης Αστέριος......Μέλος                              Σίσκος Παναγιώτης

Ρακιτζής Χρήστος….... …Μέλος,                             Σάλιου Ευφροσύνη

Τσέλιος Βασίλειος............ Μέλος                              Κασιμέρη Αγγελική

Χατζηθωμά Πελαγία…… Μέλος

Αντιπρόσωποι στην Ομοσπονδία Σερραϊκών Συλλόγων Αττικής (ΟΟΣΑ)

1) Καραγιάννης Μιλτιάδης 2) Θηλυκός Δημήτριος 3) Σίσκος Παναγιώτης 4) Καραγιάννης Αστέριος 5) Υφαντούδας Αθανάσιος.

ΥΠΕΝΘΥΜΗΣΗ

Υπενθυμίζουμε στα μέλη και στους φίλους του συλλόγου ότι την 21Φεβρουαρίου 2016, ημέρα Κυριακή και ώρα 12:00 το μεσημέρι  όπως κάθε χρόνο, θα γίνουν οι εκδηλώσεις για την Επέτειο Απελευθέρωσης της Νιγρίτας το 1912-1913 και της ιστορικής μάχης στα Πλατανούδια. Η Συνεστίαση και ο Ετήσιος Χορός θα γίνει. στο Κέντρο ΕΠΑΥΛΗ GARDEN, Βασιλείου Βουλγαροκτόνου 8, Χαιδάρι στον ίδιο χώρο που έγινε πέρυσι.

Η πρόσβαση στο Κέντρο ΕΠΑΥΛΗ, παρά την σχετικά απομακρυσμένη θέση του από το Κέντρο της Αθήνας, παρουσιάζει τα εξής πλεονεκτήματα: α) Διαθέτει ιδιωτικό χώρο για άνετο παρκάρισμα του αυτοκινήτου σας, β) Είναι εύκολη η πρόσβαση με ΤΑΧΙ από το ΜΕΤΡΟ στάση ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ- ΑΙΓΑΛΕΩ, μέχρι το Κέντρο ΕΠΑΥΛΗ που βρίσκεται  στο Χαϊδάρι (3,5 Ευρώ), γ) Είναι σχετικά οικονομικό σε υπηρεσίες, προς το συμφέρον όλων μας αλλά και για τα οικονομικά του Συλλόγου μας.  Η συμμετοχή στοιχίζει 20 Ευρώ το άτομο, που καλύπτει το Μενού, με επιλογή από δύο διαφορετικά πιάτα και απεριόριστη κατανάλωση ποτών και αναψυκτικών.      

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο Πρόεδρος                                                                Ο Γενικός Γραμματέας

Μιλτιάδης Ι. Καραγιάννης                                          Ιωάννης Κ. Καραγιάννης

(Ομότ. Καθηγ. Πανεπιστημίου)                                                           (Χημικός Μηχανικός)